„A legtöbbet érő tapasztalat a felelősség.”

Mi motivált, hogy HÖK-ös legyél illetve később elnök?

Nálam ez a szokásos módon történt. Elmentem a gólyatáborba, kicsi gólyaként néztem fel a „nagyokra” és egyből megtetszett az egész HÖK-ös dolog, úgyhogy úgy döntöttem, beállok a csapatba. A választások előtt sikerült meggyőznöm az új társaimat, hogy mindenképpen jól járnak velem, így észre se vettem és már ott ültem életem első alakuló ülésén.
Eleinte legjobban a rendezvények szervezése motivált, illetve az, hogy közösségi ügyekben vehetek részt és más emberek érdekeit képviselhetem.
Az elnökség igazán a HÖK-ben töltött második évem alatt kezdett érdekelni. Sok új ötletem volt és egyre jobban érdekelt részleteiben a Hallgatói Önkormányzat. Ezek mellet fő motivációm volt a felelősség érzése, amiből úgy érzem, sokat tanulhatok. A célom elérésében sokat segített az előző elnök Németh Péter, aki sokat foglalkozott velem abban az évben. Így a második év végére teljes bedobással dolgoztam, hogy rászolgáljak erre a pozícióra. A munkám meghozta a gyümölcsét, a HÖK támogatott ötleteimben és munkámban, és megválasztottak elnöknek.

Mit tartasz eddig elért legnagyobb eredményednek, újításodnak?

A Hallgatói Önkormányzaton belül elért legnagyobb eredményem, úgy gondolom a 2005-ös Kari Sport nap rendezése volt, ahol sikerült megmozgatni a hallgatóság nagy részét és átformálni a rendezvényt egy hatalmas közgazdász találkozóvá. Egy magyar rekordot is sikerült felállítania a karnak, megsütöttük az ország eddigi leghosszabb tortáját. Úgy érzem, ez a minden évben megrendezésre kerülő rendezvény összehozza a hallgatókat és segíti a diákok, illetve a tanárok közötti rés egyre kisebbé tételét, mivel jelen van a kari vezetés is minden évben, és együtt sportolnak, szórakoznak a diákokkal.

Szerinted milyennek kell lennie egy jó vezetőnek?

Egy vezetőnek bizonyos dolgokat meg kell követelni és keményen betartatni az elvárásokat, de ez csak akkor működik, ha ő az, aki maximálisan betartja azokat.
Egy vezetőnek tudni kell bánni az emberekkel, ami szerintem rettentően fontos. Mindenképpen jó kapcsolatot kell kialakítania beosztottjaival, de mindig fenn kell tartania azt, hogy ő a vezető. Egy jó vezetőtől nem félnek az emberek, hanem tisztelik. Csak erre a tiszteletre nehéz rászolgálni és ez teszi számomra kihívássá egy vezetői pozíció betöltését.

Milyen terveid, elképzeléseid vannak az elnökségeddel kapcsolatban?

A legfontosabb célom természetesen az eddigi jó hangulat fenntartása a hallgatók között, amit a korábbi nagyon színvonalas rendezvénysorozat megtartásával és kibővítésével szeretnék elérni.
Szeretném, ha a hallgatók még jobban belelátnának a HÖK munkájába és még több diák ismerné fel, hogy ezek az emberek értük dolgoznak és áldozzák fel sok esetben a szabadidejüket, hogy mindenki, minél jobban érezze magát a karon.
Szeretném hallgatóinkat minél több, más szakos diákkal összehozni rendezvények keretein belül, akár országos szinten is, de ez a jövő zenéje.

Hogyan látod a mai felsőoktatás helyzetét?

Úgy érzem a felsőoktatásban az elmúlt években elindult egyfajta hígulás, ami érzésem szerint nem tesz jót a későbbiekben az országnak. Egyre inkább az oktatás is a pénzről szól, ez a színvonal romlását eredményezi és a diploma egyre kevesebbet ér.
Kíváncsisággal várom az új rendszerre történő átállást, csak egy kicsit félek tőle, hogy sok helyen ez nehézségekkel fog járni és a hallgatók kerülnek emiatt rosszabb helyzetbe.

Mit kellene szerinted változtatni?

Úgy érzem, nem tudnék erre érdemben válaszolni, úgyhogy ezt egyelőre meghagyom azoknak, akiknek ez a munkájuk.

Van-e valamilyen vicces vagy érdekes történeted a HÖK-ös éveidből?

Rengeteg vicces történetem van a HÖK-ös éveimből, mivel amióta egyetemista vagyok, azóta bent vagyok a HÖK-ben. Most nem akarok egyet sem kiemelni közülük, mert nagyon sokáig kellene gondolkoznom, hogy melyik is a legjobb történet. De rengeteg van…

Szerinted mit tudsz majd hasznosítani a HÖK-ös illetve HÖK elnöki tapasztalataidból? Esetleg kapcsolataidból?

Nagyon sokat tanultam egy rendezvény megszervezéséről. Hogyan is kell a kezdetektől összerakni egy több száz embert megmozgató rendezvényt. Szervezési tapasztalatokból jut bőven annak, aki HÖK-ös lesz.
Ezek mellett egy csapathoz tartozom, akik már nem csak bulizni, szórakozni járnak össze, hanem dolgozni is. Ebből bárki sok mindent tanulhat. Együtt dolgozni, meghallgatni más ötleteit, elviselni munkatársakat, főnököt. Ezek nagyon hasznosak lehetnek, ha már az egyetemen találkozik az életben előforduló átlagos munkahelyi dolgokkal, problémákkal.
Egy elnök talán még többet tanulhat. A legtöbbet érő tapasztalat szerintem a felelősség. Egy HÖK elnök megtanulhatja, hogy milyen, amikor 10-12 ember munkájáért felel és nem csak a jó dolgokért, hanem a rosszakért is felelősséget kell vállalnia. Ez később sokat érhet.
Egy bizonyos kapcsolati tőke megszerzése az egyetemi évek alatt szerintem nagyon fontos és a HÖK természetesen ebben sokat tud segíteni.