„Mi a hallgatókért vagyunk, és nem a hallgatók vannak értünk!”

1980. január 4-én születtem Szentesen. Eredetileg szarvasi vagyok, de középiskolába már Szegedre, a Tömörkény István Gimnáziumba jártam. 1998-ban érettségiztem környezetvédelmi szakon. A tanárképző főiskolára ugyanebben az évben nyertem felvételt fizika-technika szakra. 2002-ben diplomáztam le. Jelenleg első éves orosz és számítástechnika levelező szakos hallgató vagyok. Az én szívem csücske mindig is a JuGyu marad – nagyon szeretem a főiskolát, ezért is járok még mindig ide. Tavalyi évben kezdtem el az egyetemen (Természettudományi Karon) a kiegészítő fizika levelező szakot. A főiskolai évek alatt a legmeghatározóbb élményeim között szerepelt az első gólyatábor (1998). Akkor ismertem meg a barátaim nagy részét. Nagyon jól emlékszem az utolsó napi szakmai napra, mikor bemutatkozott a Hallgatói Önkormányzat (Jancsák Csaba – HÖK elnök, Harkány Zsuzsa – pénzügyi referens, Nagy Ferenc – irodavezető). Tanszéki küldött lettem, és 2000-ben kerültem a HÖK-re, mint főiskolai póttanácstag. Emlékszem, Döbör Andrással, az elődömmel leültem a HÖK irodán beszélni, és egyre inkább szimpatikus lett a hallgatói érdekképviselet. Fokozatosan beletanultam, mindenféleképpen kell hozzá egy jó adag szorgalom és persze fegyelem. 2002 februárjától lettem HÖK alelnök, majd májusban megválasztottak elnöknek. Az első időkben nagyon sokat kellett tanulnom, de szerencsére a főiskola vezetése és a HÖK között nagyon jó a kapcsolat – a mai napig is. Mindemellett persze szükség van egy jól működő vezető testületre, amelynek tagjai saját területükön kellő hozzáértéssel és összhangban dolgoznak. A legfontosabb, hogy nem saját érdekeik szerint cselekszenek, hanem a hallgatók igényeit és szempontjait figyelembe véve. „Mi a hallgatókért vagyunk, és nem a hallgatók vannak értünk!”
Örömteli számomra, hogy a HÖK elnökségem alatt több sikeres és hagyományt teremtő rendezvényt szerveztünk (Gólyatábor, Lampionos est, Gólyabál, Mikulás Kupa, Korcsolya est, Nyílt napok, JUGYU Napok, TÁK filmklub és csendes-ülős koncertek, stb.), és a Teleki Blanka Kollégium felújítását lehetőségeink szerint támogattuk. Továbbá a Hattyas soron, a Történettudományi Tanszék alagsorában elindult egy TÁK jellegű szórakozóhely és klubhelyiség kialakítása, építése. 360 m2–es alapterületen 200-300 ember tud majd kulturált körülmények között szórakozni. Remélem 2006 tavaszára birtokba vehetik a hallgatótársaim.
Az érdekképviselet területén létrejött a főiskolai Tanulmányi Tanácsadó Szolgálat (TTSZ), melynek szerepe a főiskolai hallgatók tanulmányi problémáinak megoldása. Élén a koordinátor, akit 4 hallgató segít a munkájában.
Létrejött az „AGES QUOD AGIS” Hallgatói Szolgáltató és Információs Központ Kht, amely a főiskolai hallgatók számára (kb. 8000 fő) nyújt színvonalas szolgáltatásokat (albérlet-közvetítés, Hallgatói Bolt, karrier tanácsadás, kurzusok meghirdetése és megtartása, főiskolai PR kiadványok elkészítése, kapcsolattartás a volt hallgatókkal a Diplomások Körében). A Kht jóvoltából kialakítottuk a TÁK Klubtagsági kártyát, amellyel rendezvényeinkre kedvezményesen léphetnek be a JuGyus hallgatók.
2003 őszét megelőzően nem volt a főiskolának címeres zászlaja, kezdeményezésemre a jubileumi évfordulón került átadásra Dr. Galambos Gábor főigazgató úrnak. A főiskola életében immár az egyik legfontosabb szimbólummá vált az évkönyv és a hallgatói emlékérem mellett, amelyet az elmúlt két évben a Diplomaátadó Ünnepség alkalmával a végzős hallgatók – tanárjelöltek talárban vesznek át.
Úgy érzem, négy éves HÖK elnöki ciklusom alatt kellő odafigyeléssel és szorgalommal végzem munkámat, nyitott vagyok a hallgatói igények és ötletek felé, hiszen a hallgatói önkormányzat az érdekképviselet, érdekérvényesítés és szolgáltatás hármas pillérén nyugszik. Azonban egyszer eljön az ideje a váltásnak, szükségszerűnek érzem, hogy egy biztosabb állást találjak. Legszívesebben továbbra is a főiskola falai között tevékenykednék.