Mettől meddig töltötte be a HÖK elnöki posztot?

Tevékenységeimet a Hallgatói Önkormányzatban 2003 őszén kezdtem és az élére 2005 márciusában kerültem. A mandátumom a Zeneművészeti Főiskola HÖK elnökeként 2006 márciusában jár le.

Mire emlékezik vissza legszívesebben eddigi egyetemi éveiből?

Zenész mivoltomból kifolyólag elsősorban a kulturális programokra, rendezvényekre gondolok a legszívesebben. Egyetemünk számtalan lehetőséget nyújt a hallgatóknak, hogy minél több előadásra, koncertre juthassanak el, például az évről évre megrendezett Őszi Kulturális Fesztivál keretében.

Mit tart legnagyobb újításának hivatalának betöltése alatt?

Úgy érzem, hogy a karunk 2004-ben történt integrálódása a Szegedi Tudományegyetemhez egy szélesebb perspektívát nyitott meg előttünk. Az integrálódásnak nemcsak papíron kell megtörténnie, hanem mentálisan is. Az, hogy az egyetem vérkeringésébe bekerültünk, fellépünk a legtöbb egyetemi rendezvényen, mind-mind azt bizonyítják, hogy ez a folyamat beindult.

Mi késztette, hogy tegyen valamit hallgatótársaiért?

Az a fajta bizalom motivált, amit a hallgatótársaim a jelölésemkor illetve megválasztásomkor szavaztak nekem. No meg persze alsóbb évesen is érdekelt az, hogy miért, nagyobb rálátást akartam szerezni az egyetemre és a rendszerre, amelyben tanulunk.

Származott-e valaha előnye hivatalából?

Mindenféleképpen. Elsősorban azért mert ez a fajta munka, kevésbé áll közel egy zenészhez, viszont a „nagybetűshöz” annál inkább. A tapasztalatom és a felelősségtudatom nőtt, ez az, amit nyertem vele.

Kik segítetik munkáját?

Remek társaim vannak. Név szerint: Mondok Yvett alelnöknő, Sovány Eszter, Bottka Mária és végül, de nem utolsó sorban Benedek András.

Mik az egyéb elfoglaltságai?

Minden érdekel, ami a zongorával és a jó zenével kapcsolatos. A zenehallgatás (elsősorban élőzene) és a zeneszerzés nekem nem elfoglaltság, hanem életcél.

Mit tett és tesz a hallgatói mozgalomért?

Lehetőségeimhez mérten támogatom a hallgatói mozgalmat és bízok benne, hogy megfelelő érdekképviselet vagyok.

Hogyan látja a mai felsőoktatás helyzetét?

Óriási változás megy végbe a felsőoktatásban ez nem más, mint a bolognai folyamat. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb karnak előnyére válik majd, de sajnos a mi szakmánk szempontjából ez nem teljesen szerencsés. Azonban van rá megoldás és remélem ez az átállás gördülékenyen, és mielőbb megtörténik.

Meglátása szerint hogyan lehetne még többet tenni a hallgatók támogatásáért, képviseletéért?

Szerintem a hallgatók képviselete egész jól működik. Talán nagyobb fórumok segíthetnek abban, hogy a hallgatói vélemények, kérdések, kérések minél könnyebben eljussanak hozzánk.

Milyennek kell lennie egy jó vezetőnek?

Elsősorban felelősségteljesnek kell lennie, ugyanis a felelősség mindent megkövetel.